Lokale Likeuren

De smaak van de stad

Mijn BEDRIJF

Ik ben begonnen met het samenstellen van smaakvolle likeuren, omdat ik geen raad wist met de hoeveelheid pruimen van onze pruimenboom.

Smaken maken kon ik al door mijn ervaring als hobbykok. Dagelijks maak ik mijn eigen recepten en dus smaken.

Mooie producten zijn er genoeg in mijn omgeving. Een deel komt uit de Fruittuin van West, de akkertjes van Mijnstadstuin en de achtertuin.

Veel tijd en zorg besteed ik aan het zelf plukken, schoonmaken en bereiden. Daarbij staat hygiëne hoog in het vaandel. Flesjes, maar ook de dopjes, worden eerst met kokend water schoongemaakt.

Smaken verschillen. Ik stel de likeuren samen door een biologische jenever te gebruiken en die vervolgens te mengen met vruchten, bloemblaadjes en specerijen. Ik voeg suikersiroop toe. Uiteindelijk is er een likeur van ongeveer 15% alcohol. Na een behoorlijke tijd in een container te hebben gestaan, bottel ik het en plak etiketjes,

Handwerk van begin tot eind.

Ik werk samen met mijn vrouw aan het compleet maken van het assortiment door keramiek elementen toe te voegen: drinkbekertjes maar ook Amsterdammertjes.